Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

2008.V.26-án hajnali 1:53 kor megérkezett a Phoenix űrszonda a Marsra.Az egész világ figyelemmel kísérte a leszállást. Nem csak a földről figyelték az eseményeket, hanem a mars körül keringő ESA európai űrkutatóknak egy szondája a Mars Express kísérte figyelemmel a leszállást. A Phoenixnek a feladata: földmintát vegyen, és azt vizsgálja, élőlények kutatása miatt, vagyis azért "kaparja a földet" vagyis a Marsot, hogy apró, talán baktériumszerű élőlényeket találjon. A sarkvidékekhez ennyire közel még egy szonda sem ért földet. A kilövésta földről, majdnem el kellett halasztani, uganis az Odyssey szonda, miközben a légkört vizsgálta, ráakadt egy homokviharra, de szerencsére nem érte a kijelölt landolási pontot.

 

 Az érkezést így tervezték:http://videa.hu/videok/tudomany-technika/a-phoenix-szonda-a-marson-elet-mars-marsszonda-jhIXfHj27LyQLn8i

 

         Érdemes megnézni! 

 

Havazott a Marson! Ez egy remek hír volt, amit a Phoenix küldött. A hópelyhek nem érték el a talajt, mert nagy volt a szárazság, de meg van a bizonyíték, hogy a földihez hasonló havazás lehet a Marson.

Kis tornádókat fotózott le a Phoenix. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.